Finess Tuinmeubelolie

Een onderhoudsproduct op basis van natuurlijke oliën. Toepasbaar op houten objecten die door weersinvloeden zijn vergrijsd, zoals hardhouten tuinmeubelen, teak, rotan, riet en bamboe. Tuinmeubelolie voedt het hout en brengt in de natuurlijke kleur terug. Het dringt diep in de poriën van het hout en voorkomt vergrijzing. 

  • Verrijkt de houtkleur, waterafstotend
  • Beschermt tegen vergrijzing
  • Voor buiten 

Meer details

€ 14,80 incl. BTW

Verwante artikelen

Meer informatie

Toepassing
Houten objecten die door weersinvloeden zijn vergrijsd, zoals: hardhouten tuinmeubelen, teak, rotan, riet en bamboe.

Verwerking
Goed roeren voor gebruik. 3 à 4 maandelijks in een dunne gelijkmatige laag aanbrengen met een langharige kwast of doek in de lengterichting van het hout. De olie ca. 10 à 20 minuten laten intrekken, afhankelijk van de opname in het hout. De overtollige olie met een pluisvrije doek verwijderen, dit is noodzakelijk daar er anders geen optimaal resultaat wordt behaald. Olie is geen lak en mag geen laag vormen.

Verdunning
Gebruiksklaar.

Verbruik
Sterk afhankelijk van de laagdikte en de structuur van het te behandelen oppervlak.

Systeem opbouw
Voorbehandeling
De ondergrond dient droog, schoon en vetvrij te zijn. Indien sterk vergrijsd, schoonmaken met een geschikte `hardhout ontgrijzer', goed naspoelen met schoon water, goed laten drogen, licht schuren en stofvrij maken.

Technische gegevens
Verdunning: Gebruiksklaar
Gevarenklasse: Zie veiligheidsblad (MSDS)
Reinigen gereedschap: White spirit of kwastenreiniger. Het beste kunt u wegwerpkwasten gebruiken.

Opslag
Minimaal 12 maanden in goed gesloten originele verpakking op droge, koele en vorstvrije plaats.

Algemeen
Niet verwerken beneden de 10°C, in de felle zon en bij kans op regen of mist. Na gebruik blik goed sluiten en vorstvrij bewaren op een koele plaats. Bij het schuren, afkrabben etc. van verflagen kunnen schadelijke deeltjes vrijkomen. Werk in een goed geventileerde ruimte en gebruik indien nodig de juiste beschermingsmiddelen.

Waarschuwing
Gebruikte lappen en doeken kunnen door broei ontbranden. Altijd uitgevouwen buiten laten drogen of met water overgieten.

Restanten
Deze stof en de verpakking naar inzamelpunt voor gevaarlijk of bijzonder afval brengen.