Buitenverf

Buitenverf Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

 • Grondverf en Primer

  Door de ondergrond voor het lakken eerst met grondverf te schilderen krijgt u een beter en mooier resultaat. Grondverf (voor buiten) zorgt voor een betere dekking en minder streepvorming bij het aflakken. Grondverf (voor buiten) en lakken zijn er in vele soorten, vrijwel elke soort lak heeft ook een bijbehorende grondverf. Deze zijn goed op elkaar afgestemd dus wij adviseren om de lak en grondverf van dezelfde lijn te gebruiken. Grondverf geeft het schilderwerk niet alleen een beter en mooier resultaat maar voorkomt ook bladdervorming en rot.

 • Hoogglans verf

  Hoogglans verf voor buiten is een mooie afwerklaag die glad is en een hoge glans geeft. Er hecht weinig vuil aan hoogglans verf en het is makkelijk te reinigen. Het is voor vele ondergronden geschikt zoals; hout, kunststof en metaal. Hoogglans verf is er op terpentine basis en waterbasis.

 • Zijdeglans verf

  Zijdeglansverf heeft een lichte glans en zit tussen hoogglans en mat in. Bij zijdeglans verf vallen oneffenheden in de ondergrond minder op. Zijdeglansverf heeft de voorkeur als de ondergrond niet mooi glad is. Voor verschillende ondergronden zoals hout, kunststof of metaal kan zijdeglans verf gebruikt worden.

 • Muurverf

  Verfsuper heeft ook voor buiten speciale muurverf. Voor buiten is het belangrijk dat de muurverf weerbestendig is en ademend waardoor de muurverf lang mooi blijft. Voor buitenmuren wordt vaak vooraf impregneer gebruikt zodat het vocht niet van buiten naar binnen trekt en het beschermd je muren tegen schimmel en vorstschade. Wijzonol buitenmuurverven worden voor u op kleur gemaakt.

 • Tuin producten

  Tips voor tuinonderhoud van Tenco

  Tuinbeitsen, oliën, tuinhuisbeitsen en metaalverven.

  De Temperatuur
  De temperatuur waarop het beste geschilderd kan worden is ca. 15°C. De minimale temperatuur is ca. 5°C. Wanneer de buitentemperatuur zo koud is, wordt aangeraden om de verf iets (extra) te verdunnen zodat de verf iets vloeibaarder wordt. Ook zal de droogtijd aanzienlijk verlengd worden, dus breng niet te snel de volgende laag op. Luchtvochtigheid misschien nog wel een belangrijkere factor in de droogtijd.
  Temperaturen boven de 25°C zorgt voor een extra snelle droogtijd van de verf, hierbij kunnen problemen ontstaan zoals kwaststrepen of blaasjes.

  Tuinhuisjes 
  Blokhutten of tuinhuisjes worden meestal geleverd in niet geïmpregneerd vuren- of grenenhout. Om dit hout met de beste houtverduurzaming te beschermen tegen houtrot en schimmels adviseren wij het hout voor dat u de blokhut of het tuinhuisje monteert voor te behandelen met Tenco Houtconservering kleurloos en na montage af te schilderen met de hiervoor speciaal ontwikkelde Tenco Tuinhuisbeits (in diverse kleuren verkrijgbaar). 
  Het is het beste om ook de binnenzijde van de blokhut of het tuinhuisje te schilderen en zorg altijd voor voldoende ventilatie.

  Houten palen 
  Houten palen welke in de grond worden geplaatst adviseren wij vanaf het gedeelte in de grond tot 10 cm bovengronds te behandelen met Tencogarant zwarte lak om inwerking van grondwater te voorkomen.

  Geïmpregneerd hout 
  Geïmpregneerd hout kunt u beter enkele maanden onbehandeld  laten tot lichte verwering aan de oppervlakte is ontstaan. Hierdoor zijn vocht en inhoudstoffen verdwenen en hecht de verf of beitslaag beter. Om vergrijzing van onbehandeld geïmpregneerd hout te voorkomen en de houtkleur te bewaren adviseren wij geïmpregneerd tuinhout te behandelen met Tencomild tuinbeits kleur naturel.

  Hardhout in de tuin
  Nieuw hardhout in de tuin adviseren wij enkele maanden onbehandeld te laten zodat door weersinvloeden de inhoudstoffen van het hout zullen verdwijnen waardoor onderhoudsmiddelen zoals Tenco Hardhoutolie voor tuinmeubelen of Tenco Bankiraiolie beter in het hout kunnen dringen voor een optimale bescherming tegen het vergrijzen van het hardhout.

  Zachthout in de tuin
  Voor een duurzame bescherming tegen houtrot en schimmel adviseren wij nieuw vuren of grenenhout voor te behandelen met Tenco Houtconservering kleurloos welke u daarna kunt afschilderen met dekkende of transparante Tencomild tuinbeits

  Verouderde zwarte teerlagen
  Objecten zoals houten schuren, loodsen en schuttingen welke in het verleden met een teerproduct zijn behandeld adviseren wij nu met Tenco Houtcoat Zwart te behandelen. Altijd de eerste laag verdunnen met 10% terpentine voor een betere hechting.
  Voor metaal voorheen behandeld met teerproducten adviseren wij nu te behandelen met Tenco IJzercoat Zwart.

  Verouderde bruine carbolineum
  Vele objecten zoals schuren, loodsen en schuttingen welke in het verleden met bruine carbolineum zijn behandeld zijn hierdoor reeds geconserveerd tegen houtrot en schimmels en kunnen nu worden onderhouden met Tencopracht carbobruin.
  Indien nieuwe onbehandelde delen bij reparatie moet worden toegepast adviseren wij geïmpregneerd hout te gebruiken of onbehandeld hout eerst te voorzien van een laag Tenco Houtconservering kleurloos. 
  Tencopracht carbobruin kan donkerder (zwarter) worden gemaakt met 10 -tot 50% toevoeging van Tenco Houtcoat Zwart.

  Metalen hekwerk en metalen objecten.
  Voor onderhoud of nog onbehandeld metaal adviseren wij na het ontvetten, ontroesten en schuren te schilderen met Tencoferro roestwerende ijzerverf. 
  Een ijzersterke verf met "ingebouwde" menie, zodat voorbehandeling met menie of andere grondlaag overbodig is.
  Verzinkte metalen adviseren wij eerst voor te behandelen met een zinkprimer.