Finess Douglas Olie Transparant

Kleurloze olie voor de behandeling en verzorging van douglas, lariks en alle andere soorten tuinhout. Dringt diep in het hout, beschermt tegen vergrijzing en vormt geen oppervlakte coating. Geschikt voor alle houtsoorten welke niet gelakt of gebeitst zijn. Het rendement verschilt per houtsoort en dikte van de laag. Voor buitengebruik.

  • Beschermt tegen vergrijzing van het hout
  • Dringt diep in het hout
  • Vormt geen oppervlaktecoating 

Meer details

€ 14,95 incl. BTW

Verwante artikelen

Meer informatie

Toepassing
Geschikt voor tuinhout zoals terrassen, vlonders, pergola's, tuinhuisjes, schuttingen etc.

Verwerking
Breng de olie in 2 tot 3 lagen aanbrengen met een kwast aan in de nerfrichting van het hout. Wacht steeds 30-45 minuten met het aanbrengen van de volgende laag. Verwijder alle overtollige olie met een niet pluizende doek. Laat het behandelde oppervlak 12 tot 18 uur drogen.

Voorbehandeling
Oppervlakte reinigen en vuil verwijderen. Eventuele groene aanslag verwijderen. Het hout dient droog (minder dan 15% vocht) te zijn. Licht schuren in de nerfrichting en stofvrij maken. Vul eventuele gaatjes of oneffenheden met  houtvuller en laat uitharden. Het hout mag geen buitensporige openingen hebben waardoor het product zou kunnen doorsijpelen.

Verbruik
6-10m2 per liter, afhankelijk van aard van de ondergrond

Droogtijd bij 23°C en rel. vochtigheid 65%
Droog na 12 tot 18 uur. 

Systeem opbouw
Ondergrond: Mag niet geschilderd of gebeitst zijn. Moet draagkrachtig, schoon, droog, stof- en vetvrij zijn. Gaatjes of kieren dichten met een houtvulmiddel.

Onbehandeld hout
Ontvetten, licht schuren in de nerfrichting, de scherpe kanten afronden en openstaande houtverbindingen, kitvoegen e.d. herstellen met een daarvoor geschikt product. Na verharding, het geheel in de nerfrichting schuren en stofvrij maken.

Technische gegevens
Glansgraad: Afhankelijk van nabewerking met doek.
Gevarenklasse: Zie veiligheidsinformatieblad (MSDS)
Prestaties: Beschermt tegen vergrijzing. De houtnerf blijft zichtbaar.
Opslag: Minimaal 12 maanden in goed gesloten originele verpakking op droge, koele en vorstvrije plaats.

Algemeen
Bij voorkeur verwerken tussen +8°C en +30°C en niet in de felle zon of bij kans op regen. Na gebruik de verpakking goed sluiten en rechtop wegzetten.

Restanten
 Deze stof en de verpakking naar inzamelpunt voor gevaarlijk of bijzonder afval brengen.