Finess Bruinoleum 2,5 Liter

504444

Bruinoleum is het ideale alternatief voor carbolineum. Het geeft het hout een fraaie nostalgische uitstraling. Het dringt diep in het hout en heeft een sterke waterafstotende werking. Minder geschikt voor oppervlakte waarop men zit of loopt. Het kan ook gebruikt worden op oppervlakken die reeds met carbolineum behandeld zijn, mits die al enigszins verweerd zijn.

  • Dringt diep in het hout
  • Waterafstotend
  • Voor buiten 

Meer details

Levertijd 1 tot 2 werkdagen

€ 25,40 incl. BTW

Verwante artikelen

Meer informatie

Verwerking
Voor en tijdens gebruik goed doorroeren zodat eventueel uitgezakte pigmentdeeltjes weer gelijkmatig verdeeld worden. In dunne lagen aanbrengen met kwast of bokkenpoot.

Verdunning
Gebruiksklaar.

Verbruik
Sterk afhankelijk van de laagdikte en de structuur van het te behandelen oppervlak.

Droogtijd bij 23°C.
ca. 4 uur op ruw hout en ca. 10 uur op geschaafd hout. Bruinoleum kan onder ongunstige omstandigheden enige dagen plakkerig aanvoelen doordat de vetzuren nog niet helemaal in het oppervlak zijn opgenomen.

Systeem opbouw
Voorbehandeling
Ondergrond dient droog en vetvrij te zijn. Eerst reinigen met water en ammonia. Goed laten drogen, licht schuren en stofvrij maken.

Technische gegevens
Verdunning: Gebruiksklaar
Gevarenklasse: Zie veiligheidsblad (MSDS)
Reinigen gereedschap: Het beste kunt u wegwerpkwasten gebruiken.
Opslag: Minimaal 12 maanden in goed gesloten originele verpakking op droge, koele en vorstvrije plaats.

Algemeen
Niet verwerken beneden de 10°C, in de felle zon en bij kans op regen of mist. Na gebruik blik goed sluiten en vorstvrij bewaren op een koele plaats. Bij het schuren, afkrabben etc. van verflagen kunnen schadelijke deeltjes vrijkomen. Werk in een goed geventileerde ruimte en gebruik indien nodig de juiste beschermingsmiddelen.

Waarschuwing
Gebruikte lappen en doeken kunnen door broei ontbranden. Altijd uitgevouwen buiten laten drogen of met water overgieten.

Restanten
Deze stof en de verpakking naar inzamelpunt voor gevaarlijk of bijzonder afval brengen.