Sps verf Resimat EC Bekijk groter

SPS Resimat EC

Optimaal reinigbare, extra matte muurverf op basis van een speciale bindmiddelcombinatie. De droge verflaag heeft een afparelend effect voor verminderde vuilaanhang en is blijvend mat na reinigen. Uitermate geschikt voor toepassing op wanden in openbare gebouwen en vuilgevoelige ruimtes zoals keukens en entreehallen. Voor binnen. Voor verwerking, optimale reinigbaarheid en verbruik kunt u het kenmerkblad raadplegen.

 • Niet opglanzend: blijft mat na reiniging
 • Optimaal reinigbaar
 • Extra mat
 • Afparelend
 • Goed dekkend
 • Schrobvast, Klasse 1 

Meer details

€ 20,05 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Verwante artikelen

Datasheet

Rendement8 m²/l
AfwasbaarheidUitstekend
AfwerkingMat
Geschikt voor spuitenJa
Geschikt voor binnenJa
Geschikt voor buitenNee
Overschilderbaar6 uur

Meer informatie

Omschrijving
Optimaal reinigbare, extra matte muurverf op basis van een speciale bindmiddelcombinatie. De droge verflaag heeft een afparelend effect voor verminderde vuilaanhang en is blijvend mat na reinigen. Na volledige doordroging is bij donkere kleuren géén white marking zichtbaar. Uitermate geschikt voor toepassing op wanden in openbare gebouwen en vuilgevoelige ruimtes zoals keuken en entree- hallen. Voor binnen.

Toepassing
Als duurzame en zeer goed reinigbare, matte afwerking van binnenmuren en plafonds. Geschikte ondergronden zijn bijvoorbeeld: bestaande muurverflagen of cement- en pleisterwerk, beton, steen, gipsplaat etc. welke zijn voorzien
van een juiste voorbehandeling. Tevens zeer geschikt voor het afschilderen van glasweefsel. 

Eigenschappen

 • Niet opglanzend: blijft mat na reiniging 
 • Géén white marking/schrijfeffect bij donkere kleuren
 • Optimaal reinigbaar
 • Extra mat
 • Schrobvastheid, Klasse 1
 • Afwasbaar, >5000 slagen, klasse S

Kleur
Wit en alle kleuren van het SPS Color Service kleurmengsysteem.

Verwerking
Goed roeren voor gebruik. Wit en lichte kleuren in 1 of 2 lagen aanbrengen, met een geschikte kwast, roller (voor het beste resultaat gebruikt u een microvezel roller) of spuit*. Voor een optimaal eindresultaat in minimaal 2 lagen
aanbrengen. Donkere kleuren bij voorkeur in 3 lagen aanbrengen. Om aanzetten te vermijden altijd nat-in-nat werken en de verf goed verdelen. Alle banen in dezelfde richting narollen. Tijdens de droging niet meer bijwerken. Na droging zijn wit en van wit afgeleide kleuren uitstekend bij te werken. Om ‘eilandvorming’ te voorkomen bijwerken met verdunde verf. Bij donkere kleuren uit basis D en TR is er, na droging van de eerste laag, kans op glansbontheid.
Spuiten airless*:
Nozzle opening 0.017-0.021
Druk ca.180 bar

Spuiten airmix*:
Nozzle opening 0.015-0.019
Druk ca.125 bar
Luchtdruk - ca. 1 ½ bar
* Spuiten wordt enkel aangeraden voor wit/ basis P en kleuren uit deze basisverf. De opgegeven instellingen voor het spuiten van dit product gelden als uitgangspunt. Afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse zullen de instellingen moeten worden bepaald door de applicateur.

Reinigen
Optimale reinigbaarheid is bereikt na volledige doorharding van 30 dagen. De meest voorkomende verontreinigingen zijn gemakkelijk en goed te verwijderen met voldoende schoon, lauwwarm water, eventueel met een milde zeep of afwasmiddel. Gebruik een schone niet schurende spons, laat het oppervlak middels uitdamping van het water drogen. Eventueel is het mogelijk het oppervlak met voldoende lauwwarm water na te wassen om zeepresten te verwijderen, laat het oppervlak middels uitdamping van het water drogen.

Verbruik
Ca. 8 m² /l per laag. Het opgegeven rendement is theoretisch. Het werkelijke verbruik is afhankelijk van de zuiging en de structuur van de ondergrond en de verwerkingsmethode.

Droogtijd bij 23°C en rel. vochtigheid 65%:
Droog: na ca. 2 uur.
Overschilderbaar: na ca. 6 uur.
Bij de droging van dit product dient lichte (glans-)bontwerking en baanvorming, door onvoldoende verdelen van de verf, te verdwijnen. Indien dit niet het geval is dient een extra laag te worden aangebracht. Door variaties in laagdikte, temperatuur, luchtvochtigheid enz. worden de droogtijd, glansgraad en vloeiing beïnvloed.