Finess Krijtverf (Finess kleuren)

Zeer matte, goed dekkende en afwasbare verf met krijt en hoogwaardige pigmenten. Voor een matte, poederachtige uitstraling van meubels en muren. Sneldrogend en niet vergelend. 

 • Goed dekkend, mat
 • Voor meubels en muren
 • Waterverdunbaar, voor binnen
 • Intense volle kleuren

Alle kleuren verkrijgbaar in 250ml en 1 liter.

In 2,5 liter zijn alleen onderstaande kleuren verkrijgbaar:

 • Dover White
 • Lancaster Grey
 • Liverpool Taupe
 • Canterburry Cream

 

 

Meer details

€ 7,50 incl. BTW

Verwante artikelen

Meer informatie

Omschrijving
Zeer matte, goed dekkende en afwasbare verf met veel krijt en hoogwaardige pigmenten. Met Finess krijtverf geeft u meubels en muren een zeer matte poederachtige uitstraling. Ademend, sneldrogend, reuk arm en niet vergelend. Voor binnen.

Toepassing
Voor meubels en binnenmuren, wanneer men een kleur wil toepassen. Minder geschikt voor vochtige ruimten zoals keuken en badkamer. Geschikte ondergronden zijn: cement- en pleisterwerk, beton, baksteen, gipsplaat, etc. Als Krijtverf op muren in keuken of badkamer gewenst is, behandel dan de geschilderde muur na met 
SPS Protect-Mat. Hierdoor wordt het geschilderde oppervlak vuil en waterafstotend en gemakkelijker schoon te maken. LET OP: Indien op houten meubels een beschermlaag is gewenst, na behandeling met Krijtverf, gebruik dan geen SPS Protect-Mat maar bijvoorbeeld Finess Meubel Vernis.

Eigenschappen

 • Zeer decoratief
 • Extra mat
 • Eenvoudig te verwerken
 • Goed dekkend

Kleur
Beschikbaar in alle kleuren van het kleurmengsysteem.

Verwerking
Goed roeren voor gebruik. De eerste laag eventueel verdunnen met maximaal 10% water, de tweede laag niet verdunnen. Aanbrengen in 1 of 2 lagen met bij voorkeur een vachtroller, vooral bij ruwe oppervlakken. Voor hoeken e.d. een kwast gebruiken. Voor een streepachtig effect Krijtverf aanbrengen met een langharige kwast/borstel.

Verbruik
Volgens ISO-6504-3 en DIN EN13300 ca. 8m²/liter per laag, afhankelijk van de ondergrond. Dekking bij rendement: klasse 3

Droogtijd bij 23°C en rel. vochtigheid 65%
Stofdroog na ca. 2 uur.
Overschilderbaar na ca. 6 uur.

SYSTEEM-OPBOUW
Ondergrond
Moet schoon, droog, stof- en vetvrij zijn. Scheuren en barsten repareren. Loszittende en onstabiele lagen verwijderen en/of herstellen.

Meubels
Hout ontvetten en eventuele oude waslagen verwijderen met wasbenzine, licht schuren en stofvrij maken. Om doorbloeden van inhoudsstoffen bij MDF en bepaalde soorten hardhout te voorkomen, een laag SPS Multiprimer aanbrengen.

Nieuw pleisterwerk
Voorbehandelen met SPS Fix primer.

Bestaand pleisterwerk
Reinigen met water en ontvettingsmiddel. Laten drogen. Dan voorbehandelen met SPS Fix-Primer.

Poederende ondergronden
Grondig reinigen met schoon water en laten drogen. Voorbehandelen met SPS Fix-Primer.
Niet watervaste verflagen (veegvast): Geheel eraf wassen tot de ondergrond niet meer afgeeft. Dan voorbehandelen met SPS Fix-Primer.

Beton
Eventuele ‘slikhuid’ en poeder grondig verwijderen met een ruwe borstel. Dan voorbehandelen met SPS Fix Primer of met een eerste laag verdunde Finess Krijtverf.

Gipskartonplaten
Naden beplakken met pleistergaas en vullen met een daarvoor geschikt vulmiddel. Na droging: behandelen met SPS Fix-Primer of met een eerste laag verdunde Finess Krijtverf. MDF, spaan- en vezelplaat e.d.: Gladde platen schuren en stofvrij maken, isoleren met Storm vlekkencoating.

Draagkrachtige verflagen
Reinigen met water en ontvettingsmiddel. Glanzende verflagen eerst mat schuren en zorgvuldig stofvrij maken.

Verontreinigde plekken door nicotine, vocht, roest of roet
Afwassen met water en ontvettingsmiddel en goed laten drogen. Dan eerst de plek isoleren met Storm Vlekkencoating.

Anza Avis Bichemie Bleko Caparol Ciranova Drost Finess Goudhaantje Herbol Polyfilla Rebel paints Sikkens SPS Teknos Tollens Trae Lyx Trimetal Van Dam's Veveo Wijzonol