SPS Satin PU-A Spray 2,5 Liter Bekijk groter

SPS Satin PU-A Spray 2,5 Liter

Verspuitbare, watergedragen zijdeglanslak op basis van PU-acrylaat. Reuk- en oplosmiddelarm, sneldrogend met een goed standvermogen en daardoor ideaal voor nieuwbouw, onderhoud en renovatie werk bij binnen toepassing. Moeilijk bereikbare plaatsen (bv. sponningzijde draai-kiepramen) tijdens airmix / airless zijn met dit product ook goed te behandelen met de kwast. Eindresultaat heeft een zijdeglanzend aspect en goed kleurbehoud. Perfecte vloeiing, huidvetbestendig en goed reinigbaar. Voor binnen. 

  • Kras- en stootvast
  • Huidvetbestendig
  • Goed verwerkbaar met kwast
  • Zeer egaal eindresultaat 

Meer details

€ 61,35 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Verwante artikelen

Datasheet

Rendement6 m²/l
AfwerkingZijdeglans
Geschikt voor spuitenJa
Geschikt voor binnenJa
Geschikt voor buitenNee
Overschilderbaar6 uur
Droogtijd (stofdroog)1 uur
Op waterbasisJa

Meer informatie

Toepassing
Als afwerklaag binnen op voorbehandelde houten ondergronden. Daarnaast ook geschikt als afwerklaag op voorbehandelde kunststof of metalen ondergronden. Ook goed te verwerken met kwast op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals sponningzijden van draai-kiepramen. Ideaal voor repeterend werk in nieuwbouw, onderhoud en renovatie.

 

Eigenschappen
• Verspuitbaar
• Met de kwast bij te werken
• Huidvetbestendig
• Goed kleur- en glansbehoud
• Perfecte vloeiing
• Krasvast
• Reukarm en sneldrogend

Kleur
Wit, RAL 9010 en in lichte kleuren van het SPS Color Service kleurmengsysteem.

Verwerking
Goed roeren voor gebruik. Dit is een licht thixotroop product. Na het goed oproeren van dit product is het product mooi homogeen en gebruiksklaar. In 1 of 2 lagen aanbrengen met een airmix spuitsysteem. Om aanzetten te vermijden altijd nat-in-nat werken en voldoende uitnevelen. Watergedragen producten drogen relatief snel. Kan in natte fase bijgewerkt worden met een kwast. Tijdens de droging niet meer bijwerken.

Spuiten airless*airmix 
Nozzle opening 0.009-0.012 0.009-0.012
Druk Ca. 70 bar Ca. 60 bar 
Luchtdruk -1-3 bar

*Het gebruik van zgn. “low pressureairless nozzles is ook mogelijk. (zoals bijvoorbeeld Graco FF LP-tips of Wagner HEAtips). De opgegeven instellingen voor het verspuiten van dit product gelden als uitgangspunt. Afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse zullen de instellingen moeten worden bepaald door de applicateur. Het product is gebruiksklaar bij kamertemperatuur. Verfproducten zijn bij lagere temperaturen wat dikker en worden bij hogere  temperaturen dunner. Dit heeft invloed op de spuitinstellingen ter plaatse. Wij adviseren altijd eerst een proefvlak te spuiten om de juiste instellingen ter plaatse vast te leggen. Tailing (losse banen, spuitnevel) dienen te worden voorkomen. Indien tailing ontstaat varieer dan de druk op het materiaal en eventueel op de lucht tot de tailing is verdwenen. Spuit het product op het oppervlak tot dat een dekkende laag ontstaat. Het overdadig aanbrengen kan zorgen voor een zakkers, een langzamere droging en mogelijk langer tacky blijven van de verflaag. Pas altijd de werkvolgorde aan, aan de vorm en situatie van het object. Bijwerken met kwast of roller kan structuur of glansverschillen geven ten opzichte van spuitwerk.

Systemen
Algemeen:
De ondergrond moet draagkrachtig, schoon, droog, stof- en vetvrij zijn. Voor een goede kantendekking de scherpe hoeken iets afronden.
Kaal gemaakt/ onbehandeld hout
- Onbehandeld hout gronden met SPS Multi-Primer, bloedende houtsoorten gronden met SPS Acryl-Primer.
- Na droging licht schuren en stofvrij maken.
- Dekkend afschilderen.
Bestaande oude lagen
- Oude loszittende lagen verwijderen.
- Het geheel reinigen met een verffreiniger zoals bijvoorbeeld Universol®.
- Vergrijsd hout tot op het gezonde hout wegschuren en gronden.
- Eventuele reparaties uitvoeren en gronden.
- Na droging schuren en stofvrij maken.
- Kaal gemaakte delen gronden met SPS Multi-Primer, bloedende houtsoorten gronden met SPS Acryl-Primer.
- Na droging licht schuren en stofvrij maken.
- Dekkend afschilderen.
Bestaande, intacte verflagen
- De intacte lagen reinigen met een verffreiniger zoals bijvoorbeeld Universol®.
- De ondergrond goed schuren.
- Bij- of overgronden met SPS Multi-Primer.
- Na droging licht schuren en stofvrij maken.
- Dekkend afschilderen.
De genoemde systemen gelden als algemene beschrijving voor de meest voorkomende ondergronden. Voor specifieke toepassingen en/of uitgebreid advies kunt u contact opnemen met SPS bv.

Technische gegevens (gelden voor wit)
Bindmiddel: Gemodificeerde PU-acrylaatdispersie
Pigmenten: Rutiel titaandioxide en matteringsmiddel
Vaste bestanddelen: 35 % v/v
Soortelijk gewicht: ca. 1,20 g/ml
Theoretisch rendement: Ca. 6 m² / liter per laag. Het praktische rendement is afhankelijk van meerdere factoren zoals onder andere: de aard en de structuur van de ondergrond, de verwerkingsmethode, ervaring van de verwerker, en de (weers-) omstandigheden bij het aanbrengen.
Zakgrens: 200-250 µm (afhankelijk van de vorm van het object)
Glansgraad: Zijdeglans, 35-50% @ 60°. Doordat het oppervlak van een gespoten verfproduct zeer glad is, kan er afhankelijk van de kijkhoek een hogere glansindruk bestaan dan bij aanbrengen met roller of kwast.

Droging bij 23°C en rel. vochtigheid 65%
Stofdroog na ca.: 1 uur
Overschilderbaar na ca.: 6 uur
Variaties in laagdikte, temperatuur, luchtvochtigheid etc. beïnvloeden de droogtijd. Lagere temperatuur en hogere luchtvochtigheid kunnen de droging vertragen.

Verdunning
Water

Reinigen gereedschap
Water en zeep

Houdbaarheid
Minimaal 12 maanden in goed gesloten originele verpakking op een droge, koele, en vorstvrije plaats.

Algemeen
Niet verwerken bij temperaturen lager dan +8°C. Enkel verwerken wanneer de temperatuur van de ondergrond tenminste 3°C boven de dauwpuntstemperatuur is. Gebruik bij het verwerken van dit product altijd de noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen. Bij verwerking altijd op gepaste wijze ventileren. Dit SPS product is huidvettenbestendig. Bij huidvettenbestendigheid van verflagen dient rekening te worden gehouden met de aard van de vervuiling van het oppervlak en de blootstellingstijd. Regelmatig reinigen met een geschikt middel verlengt daarbij de levensduur van de verflaag.

Restanten
Deze stof en de verpakking naar inzamelpunt voor gevaarlijk of bijzonder afval brengen.