Tenco Houtcoat Zwart

Tenco houtcoat zwart is speciaal ontwikkeld voor houten objecten die eerder zijn behandeld met teerproducten. Tenco houtcoat wordt aangebracht als bescherming en verfraaiing van bijvoorbeeld schuren, schuttingen, molens, loodsen enz. Het karakteristieke uiterlijk blijft behouden na behandeling met Tenco houtcoat en deze zorgt ook voor een goede bescherming en is bestand tegen alle weersinvloeden.

Meer details

Informeer een vriend

Array

Array

Ontvanger :

* Verplichte velden

  of  Annuleer

€ 60,70 incl. BTW

Meer informatie

Omschrijving
Zoekt u een speciale coating voor houten objecten welke voorheen zijn behandeld met teerproducten? Tenco Houtcoat Zwart biedt een prima bescherming en is bestand tegen weersinvloeden. 

Voornaamste kenmerken
Tenco Houtcoat Zwart is gemakkelijk aan te brengen en eenvoudig in onderhoud, biedt een weerbestendige bescherming.

Gebruiksdoel
Tenco Houtcoat Zwart wordt gebruikt voor bescherming en verfraaiing van houten objecten zoals: schuren, loodsen, schuttingen, molens, enz. waarbij het karakteristieke uiterlijk behouden blijft.

Kleur
Zwart

Basis gegevens
Voorkomen vloeibaar
Vlampunt ca. 41°C
Vaste stofgehalte 566 gram/liter
Dichtheid ca. 0.97 kg/dm3
Droging Stofdroog na ca. 6 uur. Overschilderbaar na ca. 24 uur bij 15°C.
Aanbevolen droge laagdikte 50 – 55 micron
Verbruik Op geschaafd hout 8 - 10 m2 per liter
Op ongeschaafd hout 6 - 8 m2 per liter
Viscositeit 100 sec DIN-cup 4 mm (20°C)

Gebruiksaanwijzing
De ondergrond moet droog en vrij zijn van vet en vuil. Loszittende oude bitumen- of teerlagen verwijderen. Tenco Houtcoat Zwart voor en tijdens gebruik goed roeren. Tenco Houtcoat Zwart aanbrengen met kwast of verfroller. Niet in direct zonlicht verwerken. Als eerste laag of op kale plekken Tenco Houtcoat Zwart verdunnen met ± 5% terpentine. Daarna 2 lagen onverdund aanbrengen. Voor onderhoud kan worden volstaan met 2 onverdunde lagen aan te brengen.